MASÁŽE LEONIS

Co je celulitida? Jak na ni?

Celulitida není nemoc v pravém slova smyslu, nepředstavuje totiž žádná zdravotní rizika. Je to spíše estetický problém, který trápí až 90% žen. Celulitida je problémem jen pokud je důsledkem obezity a nadměrné nadváhy, se kterou je často spojována. Celulitida se často projevuje u lidí, kteří mají problémy s lymfatickým systémem, proto je možné jednou masážní metodou podpořit odstranění jak celulitidy tak zlepšení pohybu toku v lymfatickém systému.

Velké riziko tvorby celulitidy představuje především změna hormonů v krvi, proto se objevuje již u dívek v období puberty, v těhotenství, při užívání antikoncepce a může se zhoršovat v období menopauzy. Zásadním faktorem je ochabování a rozvolnění vazivové tkáně. K té dochází při nevyváženém stravování, při nedostatku pohybu a  při malém příjmu tekutin. Tukové buňky po onom ochabnutí vaziva mají tendenci dostávat se do volných míst, která takto vznikla. Nic jim pak nebrání k jejich hromadění. Vazivo v podkoží ženy se nachází v jakési souběžné poloze, a pokud dojde k jeho uvolnění, tak se vytváří útvary typu dolíčků a nebo naopak vyvýšenin, které nepůsobí zrovna esteticky. Podstatou masáží je tyto útvary rozrušit a rozvolnit  (uhladit do roviny), aby se kůže vypnula a tkáň stlačila.

K rizikovým faktorům patří i nedostatečná funkce krevního a lymfatického systému, stres, obezita, kouření, alkohol, nadměrné pití kávy, ale dokonce i nošení příliš těsného oblečení, které brání správnému oběhu krve v organismu.

Je prokázáno, že celulitida bývá dědičná, ale nemusí se nutně projevit, pokud nejsou přítomny ostatní rizikové faktory.

Přestože bývá celulitida spojována s obezitou a nadváhou projevuje se i u mladých štíhlých a relativně zdravých lidí. Z toho vyplývá, že její vznik bývá závislý také na množství stresových situací.

Prevence celulitidy a správné funkce lymfatického systému 

Co je to Maderoterapie?

Jedná se o masážní techniku, která účinně napomáhá při boji s celulitidou, ale také při uvolňování svalových spasmů. Tato metoda pocházející z Kolumbie a je založena na používání anatomicky navrhovaných nástrojů ze dřeva (válečky, škrabky, rydla, apod.), díky kterým je procedura fyzicky intenzivnější. Maderoterapie se používá na všechny tukové problematické partie. Masáž bříška a stehen vlastní silou pomocí těchto masážních pomůcek může po zvládnutí jednoduché techniky provádět každá žena doma sama. Na obtížnější partie hýždí, lýtek nebo paží je však nutná speciálně školená masérka či masér.

Ve studiu Masáže Leonis si můžete uvedené procedury vyzkoušet: